NM Brass 2018

01.02.2018

«I 1978 dannet brassbandentusiaster fra Kleppe Musikklag, Manger Musikklag, Eikanger-Bjørsvik Musikklag, Follesø Musikklag og Tertnes Ungdomskorps det som ble kalt Brass Band Klubben. Dette ble starten på historien om NM brass.» (hentet fra NMF sin hjemmeside)

Nå er det igjen klart for NM Brass, en fantastisk konkurranse, som KML var med å starte. Etter en flott 6. plass i elitedivisjon i NM Brass 2017, er musikklaget igjen klar for norgesmesterskap. Til stor glede for korpset har vi også denne gangen med oss dirigent Philip Hannevik. Han har på mesterlig vis ledet oss gjennom NM de siste de tre årene samt julekonserten i 2017 sammen med Rein Alexander.

FREDAG - PLIKTNUMMER:
På scenen: kunngjøres på selve dagen

Årets pliktstykke er skrevet av den norske komponisten Torstein Aagaard-Nilsen, og har fått tittelen "Aubade, Dawn Songs of the Fabulous Birds". Komponisten selv skriver at "Aubade er basert på musikalske bilder av imaginære fugler: skapninger med vinger som bare finnes i eventyr og myter". Vi håper vi klarer å få frem en drøss av disse fuglene denne dagen!

LØRDAG - SELVVALGT STYKKE:
Spilletid: 14:45 i Griegsalen

KML har valgt "Journey of the Lone Wolf" av Simon Dobson som sitt selvvalgte stykke. Stykket er inspirert av Bartók, og inneholder tre deler som henger sammen: 1. Capturing the Peasant's song, 2. Night Music og 3. Flight and Fight. Korpset har æren av å starte hele divisjonen, og sitter på scenen 14:45 denne dagen. 

Om du ikke har anledning til å være i Bergen denne helgen, så kan hele konkurransen følges på: livestream.com 

Vi ønsker dere alle hjertelig velkommen til Griegsalen på begge våre konserter! NM Brass er et av årets virkelige høydepunkter for oss, og det er like stort hver gang å få sitte på scenen i denne fantastiske konsertsalen.

Vi vil også benytte anledningen til å øsnke masse lykke til både til musikanter og dirigenter som er i aksjon denne helgen.
#itsthemostwonderfultimeoftheyear